Monday, October 24, 2011

IF THIS IS WHAT PEOPLE CALL "CURHAT", THEN IT IS.

It's 3:30 in the morning and I'm pretty sure I am allowed to have some random even delusional thoughts at this very moment. Whatever comes out by the time I click "publish" button, well, pardon it will you? Its even fine with me if in the middle of this piece you'd be like "what the heck? I better check my friendster rather than reading this junk". Your call peeps. I don't care what you think anyway.

I'm just sort of having a little confusion about a few things. About how mutual feeling becomes such a big deal for me.

I suck at analogy, so I'm just gonna mumble a bit and try to portray the situation.
There's a girl, there's a guy. The guy loves the girl, the girl doesn't. "Not anymore" maybe can replace the "doesn't" part. It's a whole 1000 miles long story. You wouldn't want to hear the details.

The problem is, why would this thing happen?
The cycle is so not pretty by all means.
People are yelling around all the time saying "what goes around comes back around".
The girl once hurt. Though in the end she realized, she wasn't that hurt. She's just trapped in the fact that she failed at keeping all stuff together. She was just a drama queen wanting everything to be perfect though she knew everything wouldn't. And now when the clock turns, the love once (kind of) gone is back, there she is standing in the middle of messy puzzle where she could really hear her brain speaks louder than her heart. Cool, huh?
Is she glad because the guy finally crawling back, begging to be loved and finally got his karma? Hell no. IT FEELS LIKE ES-EICH-AI-TI. It's like having a bowl of yummy ready to eat cream soup in front of you, but you want to wait for the big chunky pizza God knows where to find it because you're sure you deserve more than just a soup. See? I told you I'm bad at analogy.

Isn't it better if the girl just try to love the guy back?
Isn't it cuter if the girl just be thankful and appreciate the guy's attention toward her?
Isn't it easier if the girl just give it a freaking try. Starting all smooth and fresh.
Isn't it awesome if the girl is not me, my self?

I envy people who could easily give second chance to the ones they love and how they sincerely accept the fact that no one is perfect. I salute people who can have peace with whatever happened in the past and just move on together creating a better journey for each other. That's just beyond sweet, isn't it?

It's just too ironic. I see my self in the mirror and I am like, "dude, why don't you just use your simplicity mantra?" I've been so proud of how I don't complicate things.
But things turn out become a lot more complicated without you even try to make it be. What's worse is I know exactly where the complication comes from. ITS IN ME (no, I wasn't thinking Aqua. Though now I am)

If I have to relate this to people around me, man... I feel like a chicken running around with a T-shirt saying "arrogantly doesn't know how to be thankful". I mean, how many people are stuck in this ironic stage. When you love but aren't loved. Or you're loved but you can't love back. All those not-so-silly whatnot.

Arrrgh. If only I could just eat the soup and be happy about it.

PS: NO, I DON'T NEED ANY-ONE'S COMMENT ABOUT THIS, THANK YOU VERY MUCH. LET'S JUST PRETEND I'M DRUNK.

FOREVER AND ALWAYS

(WARNING! Ini note random banget. Mending kalo ngga siap mental jangan dibaca)

Selamat sore rekan-rekan  se-jagad maya. Sore ini saya mau... mau apa ya... umm... ummm... aduh galau nih mau apa... (minta digeplak). Maklum ya, saya lagi mabok nyari tempat magang. Dari kemaren udah bergelut ria sama CV, sekarang mau manjain diri dengan nulis sesuatu yang tidak berhubungan sama sekali dengan dunia permagangan. Bismillah. Boleh mulai? Yak, makasi...
Seandainya kalian cukup mengenal saya, pasti udah pada tau saya sukanya nulis apa.
Tenang... kali ini bukan puisi galau lagi kok. Tapi review lagu! Ehehehehehehe (gak tau juga kenapa mesti ketawa).
Tapi demi pencitraan sebagai “penulis galau dan unyu” saya mau nge-review tentang satu lagu yang super sweet lebih sweet dari susu kental manis.  Judulnya “Forever and Always”. A very descriptive song by Parachute. Lagu yang dikenalin oleh belahan-belahan jiwa saya, si Ijun dan si Acab.
Mari kita baca dulu liriknya satu-satu. Siapin tissue ya kalo-kalo ntar air matanya keluar sendiri.


 [Verse 1:]
She's sitting at the table, the hours gettin later
He was supposed to be here
She's sure he would have called
She waits a little longer, there's no one in the driveway
No one's said they've seen him
Why, is something wrong?
She looks back to the window
Suddenly the phone rings
A voice says something's happened
That she should come right now
Her mind goes to December
She thinks of when he asked her
He bent down on his knees first
And he said

[Chorus:]
I want you forever, forever and always
Through the good and the bad and the ugly
We'll grow old together
Forever and always

[Verse 2:]
She pulls up to the entrance
She walks right to the front desk
They lead her down a million halls, a maze that's never ending
They talk about what happened but she can barely hear them
She tries to keep a straight face as she walks into the room
She sits by his bedside, holds his hand too tight
They talk about the kids they're gonna have and the good life
The house on the hillside, where they would stay

[Chorus:]
Stay there forever, forever and always
Through the good and the bad and the ugly
We'll grow old together, and always remember
Whether rich or for poor or for better
We'll still love each other, forever and always

[Bridge:]
Then she gets an idea and calls in the nurses
Brings up the chaplain and he says a couple verses
She borrows some rings from the couple next door
Everybody's laughing as the tears fall on the floor
She looks into his eyes, and she says

[Chorus:]
I want you forever, forever and always
Through the good and the bad and the ugly
We'll grow old together, and always remember
Whether happy or sad or whatever
We'll still love each other, forever and always
Forever and always, forever and always

She finishes the vows but the beeps are getting too slow
His voice is almost too low
As he says, I love you forever, forever and always
Please just remember even if I'm not there
I'll always love you, forever and always

Ehm. Sedih ya lagunya? I know... Buat yang males baca lirik panjang gitu, nih saya kasih kesimpulannya: lagu ini tentang 2 orang yang saling cinta. Pas mau nge-date, si cowok kecelakaan dan sekarat. Karena inget pas Desember si cowok pernah ngelamar (or something like that), akhirnya si cewek mutusin buat nikah di rumah sakit dengan perlengkapan seadanya. Sayang sekali, si cowok keburu meninggal. The end. Buat yang pada skeptis, pasti pada mikir ini lagu sinetron/drama Korea banget. Tapi tetep aja, bagus kan? Hayo ngakuuu...
Pas pertama kali denger lagu ini, saya nangis loh. Bukan karena pernah ngalamin juga, tapi karena si penulis pinter banget deskripsiin beberapa kejadian di satu lagu. Pokoknya sesuatu banget deh.
Beberapa pelajaran yang bisa diambil dari lagu ini adalah:

 1.       POSITIVE THINKING YOW!
Berapa orang disini yang kalo ngga dihubungin pacar beberapa jam aja langsung ngambek? Angkat tangan! Yang ngga angkat tangan ketauan keteknya bau. Sebelom berspekulasi dengan pikiran-pikirang negatif seperti “jangan-jangan dia sms-an sama cewek/cowok lain”, “jangan-jangan dia bla bla bla”, “jangan-jangan dia bli bli bli”, mending pikirin hal yang lebih positif. Kalo ngga dikabarin beberapa jam, jangan ngambek. Ya kalian aja yang nanya duluan. Kalo ngga dibales, berarti lagi sibuk. Mungkin lagi mandi, BAB, tidur, maen game, shopping, solat, dll. Kalo seharian belom dapet kabar juga, nah itu baru mesti dicari tau lebih lanjut. Buat yang ditungguin kabarnya, ya kalo ada waktu, kabarin secepatnya. Nunggu itu ngga enak, bukan? Intinya, jangan bikin kesimpulan apa-apa kalo belom/ngga tau apa-apa.

2.       BE GOOD AND LEAVE GOOD MEMORIES  :)
Ngga ada yang tau kan kita bakal meninggal kapan? Jadi berbuat/berprilaku baiklah selagi hidup. Jangan jadi orang nyebelin. Cerita di lagu ini sih enak (ntar, jangan salah tanggap dulu). Maksudnya si cewek ngga akan merasa nyesel sedikitpun. Disaat terakhir dia ketemu cowoknya, yang mereka bagi adalah cinta. Bayangin deh kalo sebelum orang yang kamu sayang meninggal, hal terakhir yang kalian lakukan adalah marahan, perang di Twitter/BBM/SMS, atau hal-hal ngga enak lainnya. Sebelum menyesal di akhir, pikir-pikir lagi sebelum membenci atau mutusin tali silaturahim (sementara) sama orang-orang tersayang. Jadi kalo salah satu ada yang dipanggil Tuhan duluan, yang tersisa adalah kenangan yang manis, atau se-ngganya, kenangan yang baik.

3.       SAY WHAT YOU FEEL BEFORE ITS TOO LATE.
Berapa orang disini yang mau ngucapin sayang, kangen dan lain-lain tapi nyangkut di gengsi? Dih ngga ada yang angkat tangan. Pada malu-malu semua nih, ngga asik. Nah, jadi lagu ini mengajarkan kita untuk “katakan saja selagi bisa”. Buat yang lagi ngejar cewek bertahun-tahun tapi ngga berani nembak, tembak aja sekarang! Kemungkinan terjelek ya ditolak. Bayangin kalo anda udah nahan perasaan eh tiba-tiba maut memisahkan. Aih... perih itu.  Say it! Just say it! *siap-siap dilemparin rumput sama jomblo-jomblo ngenes*.

Anyway, silahkan di download lagunya. Enak kok, ngga mellow-mellow gimana juga. Semoga bisa dapat pembelajaran. Maaf ya, namanya saya lagi mabok magang, jadi tulisannya agak-agak bikin mabok juga, hehehe.

At last, think twice before doing anything that YOU KNOW you will regret.

DITA PURNAMA, 11.10.11

Here's the video with written on the screen lyrics to sing along. Enjoy!